warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  Service > Dossiers
 
ZF Services Belgium: een gesmeerd raderwerk

go back print this page     send page by mail     Comments
De naam ZF doet bij iedereen wel een belletje rinkelen, want de Zahnradfabrik Friedrichshafen is welgekend voor zijn versnellingsbakken. Wie een beetje vertrouwd is met bedrijfsvoertuigen weet ook dat het bij ZF hierbij niet ophoudt, maar dat het merk talrijke componenten levert op het gebied van stuurtechniek, aandrijving en chassis.

ZF heeft sinds 1954 ook een bijhuis in België, ZF Services Belgium, gelegen in Brussel. Het is één van de 700 gespecialiseerde servicecentra van ZF wereldwijd. ZF Services Belgium is een belangrijk steunpunt voor herstelling, revisie, onderhoud, in en uitbouwen van onderdelen, wisselstukken, mobiele service, diagnose, OEM ondersteuning en helpdesk.

Van verkoop tot technische ondersteuning

Vanuit ZF Services Belgium vertrekken wisselstukken en onderdelen voor ZF producten naar garages, fleetowners met een eigen werkplaats en OEM (Original Equipment Manufacturers). Ook gereviseerde componenten worden met een ruilsysteem binnen de 24 uur geleverd. Er zijn meer dan 9000 referenties in stock, gaande van herstellingskits tot ruilversnellingsbakken en nieuwe OE onderdelen.
In Brussel heeft ZF Services Belgium evenwel een eigen werkplaats om te werken aanvoertuigen. De activiteiten omvatten gespecialiseerde herstellingen en revisie, remanufacturing en updating (flex programma). Voor de remanufacturing van elektronische modules (AS Tronic) werkt ZF Services Belgium zelfs voor het moederhuis in Duitsland.

Die dienstverlening wordt aangevuld met een mobiele service naar de klant (diagnose en kleine herstellingen).
Een belangrijk onderdeel is de technische ondersteuning, de ZF Helpdesk. Hiermee wordt advies gegeven over de werking van ZF systemen of raad in verband met de inbouw van ZF componenten, oliespecificaties, onderhoud en software updates. Die ondersteuning sterkt zich uit tot de voertuigconstructeurs, die op ZF een beroep kunnen doen bij de ontwikkeling en bouw van prototypes en in bedrijfname van voertuigen.
De vestiging in België is tevens het ontwikkelingscentrum voor hydrostatische aandrijving.


Levering van ZF onderdelen

Onderdelen op stock bij ZF Services Belgium kunnen elke weekdag afgehaald worden van 8.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.30 uur. Voor wie niet beschikt over de tijd om deze zelf te komen ophalen, dan kunnen deze thuis afgeleverd worden binnen de 24 uur. Sneller kan uiteraard ook, mits betaling van een kleine meerprijs.
Indien ZF-onderdelen op stock zijn in één van de fabrieken in Duitsland, zal de bestelling – afhankelijk van de fabriek in kwestie – respectievelijk binnen de 2 à 5 dagen na confirmatie van het order opgehaald kunnen worden bij ZF Services Belgium.

03/04/2013  |  Hendrik Despiegelaere

Download full article in PDF

go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven