warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Economie
 
Wim Bosman wint de Truck Safety Award 2013

go back print this page     send page by mail     Comments
Wim Bosman (Oostende) heeft de Transport Safety Award 2013 gewonnen tijdens de Transport & Logistics Awards. De veiligheid van de transportoperaties, of ze nu voor eigen rekening dan wel voor rekening van derden gebeuren, is een onmisbare component van een goed vlootbeheer geworden. Een actieve veiligheidspolitiek draait rond de opleiding van het personeel (chauffeurs, maar ook administratief personeel), de uitrusting van de voertuigen (veel veiligheidsuitrusting is nu door de wet verplicht, maar aanvullende uitrusting kan de veiligheid op de weg of tijdens het laden ook verbeteren) en een totaal bewustzijn van het probleem bij de directie.

Resultaat 2013

1   Wim Bosman
2   Comet Transports
3   Devatrans

De winnaar in het kort : Wim Bosman

Wim Bosman is een Europese leverancier op het vlak van zogeheten Third Party Logistics (3PL+). Hij kan rekenen op een krachtig Europees netwerk voor oplossingen inzake opslag, transport en distributie.
Tweede keer, goede keer. Verleden jaar was Wim Bosman waarschijnlijk een beetje ontgoocheld (ze waren wel kandidaat, maar geen laureaat), maar de firma heeft zijn schouders meteen terug onder het project gezet. Made dankzij de steun van de nieuwe aandeelhouders van de Wim Bosman groep is nieuw leven ingeblazen in de veiligheidspolitiek van de Belgische vestiging, en de resultaten mogen er best wezen, met een spectaculaire daling van het aantal ongevallen, maar vooral met een nieuwe, open bedrijfscultuur waar alle chauffeurs bij worden betrokken.

Sterke punten:
- Spectaculaire daling ongevallen
- Positive Action Teams
- Statistische opvolging chauffeurs
- Truckveilig charter


21/02/2013  |  Astrid Huyghe
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven