warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Truck
 
Volvo Trucks stelt nieuwe FM voor (foto's+video)

go back print this page     send page by mail     Comments
Volvo stelt vandaag zijn nieuwe Volvo FM. De voornaamste nieuwigheden zetten we voor u op een rijtje:

> De cabine van de nieuwe Volvo FM werd ontwikkeld aandacht voor het dagelijkse leven en de werkomstandigheden van de chauffeur. Hierdoor werd de werkplek niet alleen erg ergonomisch, maar kreeg ze ook een actueel design mee. Bovendien staan alle noodzakelijke functies binnen handbereik.

> De snelheidsafhankelijke servobesturing Volvo Dynamic Steering vereenvoudigt het manoeuvreren bij lage snelheid, vermindert de negatieve effecten van slechte wegen en vermijdt zelfs de schok die men krijgt wanneer men door een gat in het wegdek rijdt.

> Een volledig opnieuw ontwikkelde ophanging: het nieuwe ophangingsysteem van de Volvo FM verbetert de manoeuvreerbaarheid. Volvo ontwikkelde onder meer verbeterde schokbrekers, voorgespannen voorveren en een volledig nieuwe geometrie. De nieuwe positionering van de stabilisatorstang achteraan, die nu veel dichter bij de koppelschotel gemonteerd wordt, is eveneens een belangrijke nieuwigheid. Daardoor worden immers de torsiekrachten, veroorzaakt door de oplegger, geneutraliseerd. Dit heeft een positief effect op de algemene stabiliteit van de combinatie en op het gevoel van controle dat de chauffeur achter het stuur heeft.

 > Derobuustheid van de nieuwe FM werd op de strategische plekken, met name de assen, nog verder versterkt. De verhoging van de laadcapaciteit is variabel, maar ze bedraagt voor de meeste assen minstens één ton.

> De nieuwe voertuigen zijn flexibeler en beschikken ook met lagere chassishoogte over meer laadvermogen.
 


19/03/2013  |  Astrid Huyghe
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven