warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Truck
 
Volvo Trucks introduceert de I-Shift Dual Clutch

go back print this page     send page by mail     Comments
Met de I-Shift Dual Clutch heeft Volvo de eerste versnellingsbak op de markt met een dubbel koppelingssysteem voor zware trucks. Hiermee wordt het mogelijk te schakelen zonder vermogensverlies, met een optimaal koppel en zonder dat de truck snelheid verliest tijdens het schakelen. Het resultaat is meer comfort en efficiënt weggedrag.

“In situaties waar vaak moet worden geschakeld, zoals op hellingen of bochtige wegen, voegt I-Shift Dual Clutch een geheel nieuwe dimensie toe aan het rijden met een truck.”, aldus CEO Claes Nilsson van Volvo Trucks.

De I-Shift Dual Clutch is een versnellingsbak die beschikt over twee assen en een dubbele koppeling. Dit betekent dat twee versnellingen tegelijkertijd kunnen worden gekozen. De koppeling bepaalt welke versnelling actief is. De I-Shift Dual Clutch is gebaseerd op de bestaande I-Shift, maar de voorste helft van de versnellingsbak is opnieuw ingedeeld met geheel nieuwe onderdelen.

“Wanneer een bepaalde versnelling is gekozen op de ene versnellingsbak, wordt de volgende al voorbereid op de andere. Dankzij de dubbele koppeling vindt schakelen plaats zonder onderbreking in het geleverde vermogen. Het gevolg is dat het motorkoppel in stand blijft en het rijcomfort aanzienlijk toeneemt.”, vult Astrid Drewsen, productmanager aandrijflijn van Volvo Trucks, aan.

- De I-Shift Dual Clutch is vanaf het najaar van 2014 leverbaar voor de Volvo FH met Euro 6 D13-motoren en 460, 500 en 540 pk.
- De I-Shift Dual Clutch bestaat in feite uit twee versnellingsbakken die aan elkaar zijn gekoppeld.
- De I-Shift Dual Clutch is gebaseerd op de I-Shift versnellingsbak. Ondanks de vele nieuwe onderdelen is de nieuwe versnellingsbak slechts 120 mm langer dan een normale I-Shift.
- Het schakelen met I-Shift Dual Clutch gebeurt zonder onderbreking in de vermogensoverdracht.
- Door het soepele en flexibele schakelen treedt er minder snel slijtage op aan de aandrijflijn en de rest van het voertuig.
- Het brandstofverbruik met I-Shift Dual Clutch is hetzelfde als met de normale I- Shift.
17/06/2014  |  Hendrik Despiegelaere
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven