warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Economie
 
Video: het exclusieve interview met Transporteur van het Jaar 2013 (UPDATE)

go back print this page     send page by mail     Comments
Zie hier het exclusieve interview met Benny Smets van Ninatrans, dat tijdens de Transport & Logistics Awards werd uitgeroepen tot Transporteur van het Jaar 2013. Benny Smets was bijzonder blij met deze prijs, die een bedrijf beloont voor zijn sterk beheer, zijn marktbenadering, zijn sociale aanpak en zijn innovatiezin inzake veiligheid of milieuvriendelijkheid.

Bekijk het exclusieve interview met Benny Smets van Ninatrans


Benny Smets (Ninatrans) : “Het is vijf na twaalf met onze loonkost.”

1. Waarom hebt u zo lang gewacht om uw kandidatuur voor de Transporteur van het Jaar opnieuw in te dienen?
BS : we hebben een aantal jaar geleden meegedaan en we hebben toen gemerkt dat het toch niet vanzelfsprekend was om zo' n award te winnen. We hebben toen principieel de beslissing genomen dat we later nog wilden meedoen, maar dan pas als we er klaar voor zouden zijn.

2. Wat maakt u vanavond bijzonder trots?
BS : Deze award is voor ons een ultieme erkenning. We hechten heel veel belang aan de waarde van deze award. We gaan die erkenning ook gebruiken om te blijven streven naar de professionalisering van onze sector, van onze medewerkers en van onze structuren. Uiteindelijk is het een gevolg van acties en strategieën op verschillende domeinen : op het vlak van groene vloot, van CO2-beperking, veiligheid, gestructureerd werken, van correct met de klanten omgaan… Iedereen weet dat het vandaag heel moeilijk is in de sector. Ik denk dat de kans op succes is echt te weten waar je mee bezig bent en alles te beheersen.

3. U getroost zich veel inspanningen, niet enkel voor uw eigen firma, maar ook voor de hele sector? Hoe kan dat tegelijk?
BS : Ik heb zelf het gevoel dat het mijn verantwoordelijkheid is om me algemeen voor de sector in te zitten. Het is mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ik weet dat het een moeilijke sector is. Sinds een aantal jaren maak ik van die gelegenheid dankbaar gebruik om ook in het belang van de sector op te treden.

4. Als u zelf mocht beslissen over een belangrijk dossier voor het wegtransport in België, wat zou u dan doen?
BS : Het grootste probleem waarmee we in België geconfronteerd worden is onze loonkost. Onze loonkost is zo' n grote handicap. We hebben nu een duurdere loonkost ten opzichte van onze buurlanden. We moeten streven naar een harmonisering van deze loonkost. We proberen daar als sector iets aan te doen, maar we staan bijna machteloos. De juiste mensen, die daarin beslissingen kunnen nemen, beseffen ook dat het vijf na twaalf is.

5. Hoe kan uw bedrijf nog verbeteren?
BS : We stellen onszelf altijd in vraag en we kijken ook waar we ons kunnen differentiëren van de markt. We gaan nog naar nieuwe motoren zoeken, nieuwe technologieën, LNG bijvoorbeeld. Daar kunnen we ook een rol als pionier spelen.


Lees ook het artikel Ninatrans is Transporteur van het Jaar 2013


29/03/2013  |  Dirk Steyvers
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven