warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  Fleet actueel > Bestelwagen
 
Vernieuwde Kangoo in mei

go back print this page     send page by mail     Comments
 

Vanaf mei staat de vernieuwde Kangoo Express in de showroom van de Renault-dealer. Het eerste wat opvalt is de hertekende snuit waarbij het merkembleem een meer prominente plaats heeft gekregen. Ook de buitenspiegels zijn hertekend om de zichtbaarheid en de luchtstroom te verbeteren. In het interieur is werk gemaakt van een vernieuwde boordplank die in betere materialen is afgewerkt. Bovendien is de Kangoo nu leverbaar met vooraan drie zitplaatsen. Net als voordien is de Kangoo Express verkrijgbaar in drie lengtes. Naast de reguliere uitvoering is er ook de Compact met korte wielbasis en de Maxi met lange wielbasis. De belangrijkste motor is ongetwijfeld de 1.5 dCi. Deze turbodiesel is leverbaar met 75, 90 en 115 pk. De lichtere versies hebben een CO2-uitstoot van 112 g/km. Bij de krachtiger uitvoering is dat 115 g/km. Deze emissies en het verbruik zijn verminderd door de beschikbaarheid van een stop/start, een schakelindicator, een ecomodus en een ' slimme' alternator die in de eerste plaats oplaadt tijdens het vertragen en afremmen. Als alternatief is de Kangoo ook nog verkrijgbaar met een benzinemotor of een elektrische aandrijving. 

Als optie is de nieuwe Kangoo leverbaar met het nieuwe R-Link. Dat omvat niet alleen het geïntegreerde TomTom LIVEnavigatiesysteem dat al verkrijgbaar was op de vorige Kangoo maar ook tal van andere functies zoals waarschuwingen voor gevaarlijke zones en downloadbare apps om bijvoorbeeld emailberichten te lezen. Nog op multimediavlak evolueert het radiogamma met drie mogelijke niveaus: alle klanten die voor een radio opteren, zullen ook over een USB- en Bluetooth-verbinding beschikken. Het tweede niveau omvat ook een cd-speler en het derde is het net vermelde R-Link.

De nieuwe Kangoo is verder nog voorzien van een geëvolueerd ESC-systeem (ESP dus) in combinatie met een ‘Hill Start Assist’ en een ‘Extended Grip’ voor een betere tractie in moeilijke omstandigheden. Voor het eerst is ook de parkeercamera met scherm in de zonneklep van de bestuurder verkrijgbaar.


01/02/2013  |  Tony De Mesel
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven