warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  Dossiers > Transport & logistics awards
 
Verhelst Logistics: ge´ntegreerde automatiseringsomgeving

go back print this page     send page by mail     Comments
Als onderdeel van de Groep Verhelst uit Oudenburg realiseert Verhelst logistics de helft van haar omzet binnen die groep en 50% voor externe klanten. Met een krachtig ICT apparaat wil de onderneming vooral de troeven van de onderneming bekrachtigen en ondersteunen.

De vloot van Verhelst Logistics omvat 50 trekkers en 300 trailers, waaronder kippers, schuifzeiltrailers, cementopleggers, containerchassis en platformopleggers. De verscheidenheid in getrokken materieel geeft al aan dat ook de opdrachten zeer uiteenlopend zijn. “Dat zien wij juist als onze sterkte.”, benadrukt Briek Verhelst, bestuurder van de groep.

ICT beleid

“Ons ICT beleid is gericht op kwaliteit, stiptheid en service.” Het ICT beleid van de Groep Verhelst is over alle businessunits heen centraal georganiseerd en gestructureerd in een stabiel en performant Lan en Wan netwerk op de maatschappelijke zetel te Oudenburg. Dat voorziet in communicatie tussen de bijhuizen onderling en de maatschappelijke zetel.

Opmerkelijk is dat zoveel mogelijk vanuit een standaard TMS pakket gewerkt wordt, waarbij voor de verschillende items maatwerk is voorzien. Die aanpassingen worden samen met de leveranciers ontwikkeld door de eigen IT medewerkers.
Het TMS pakket zorgt samen met de boordcomputers voor één geïntegreerde automatiseringsomgeving zodat de tijd tussen orderingave en facturatie nu veel efficiënter en sneller verloopt. Daarbij werd er vooral naar gestreefd om de volledige ICT infrastructuur perfect aan te passen aan de noden en behoeften van de transportonderneming.

Bovendien is de ICT infrastructuur het laatste anderhalf jaar enorm geëvolueerd: vervanging van de oude black-boxen in de trekkers door CarCubes van Trimble, vervanging van het oudere TMS pakket door de nieuwste versie van Navitrans van Young & Partners en de loonberekening gebeurt nu via het programma Fleetwatch van Logicway.

“De kernwoorden zijn hier terug efficiëntie en betrouwbaarheid! Broodnodig vandaag in de transportwereld met de keiharde concurrentie.”, onderstreept Briek Verhelst. “Er zitten nog nieuwe evoluties in de pijplijn, zoals Het uitrusten van de onderaannemers met de Fleet Express for Android van Trimble, het uitwerken van de voor –en nacalculatie van iedere rit en het in kaart brengen van KPI' s  (zoals omzet en rendement per klant, trekker, dispatcher).”
Door het creëren van één geïntegreerde automatiseringsomgeving verloopt alles sneller en efficiënter. De dispatchers kunnen via het nieuwe TMS pakket meer orders inplannen in dezelfde tijdspanne, wat een betere omzet per trekker oplevert. Het rendement per trekker wordt verhoogd door efficiëntere planning, meer controle over het wagenpark inzake rijtijden en Track & Trace, terugdringen van het brandstofverbruik, voor en nacalculatie van elke rit, het in kaart brengen van KPI’, rijstijlassistentie en trucknavigatie.


Verhelst Logistics in het kort

Nationaal en internationaal vervoer, vaak in verband met de bouwsector
Hoofdzetel: Oudenburg
Vloot: 50 trekkers, 300 opleggers
50 chauffeurs (15 in onderaanneming)

www.verhelstlogistics.be


De sterke punten

- centrale organisatie
- aangepast aan het bedrijf
- uitbreidingsmogelijkheden
- omvat alle activiteiten
- efficiëntere planning en tijdswinst
- perfecte controle inzake Track & Trace en rijtijdenopvolging
- vlottere loonadministratie

09/04/2013  |  Hendrik Despiegelaere

Download full article in PDF

go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven