warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Iaa 2014
 
Truck & Business Innovation Day: uw favoriete tijdschrift in het hart van Truck & Transport 2013

go back print this page     send page by mail     Comments
Truck & Business is meer dan een 'pers' exposant op de vakbeurs Truck & transport 2013: een echte partner. Naast de Truck & Business Innovation Square, die een vijftiental innovatieve exposanten zal groeperen in Paleis 12, vertaalt deze samenwerking zich op maandag 14 januari in een dag die volledig in het teken van de innovatie geplaatst wordt: de Truck & Business Innovation Day. Zes conferenties en meerdere workshops gaan over onderwerpen die uiteenlopen van alternatieve aandrijving, de toekomstperspectieven van telematica en de evolutie van de reglementering.

13.00 u Financiële gezondheid van het Belgisch wegtransport

Ieder jaar analyseert de redactie van Truck & Business diepgaand de financiële situatie van meer dan 4000 Belgische transporteurs. Gekoppeld aan andere marktindicatoren geven deze analyses een protret van de sector en de kansen op succes in de context van een crisis.

Speaker: Claude Yvens, Editor-in-Chief, Truck & Business
________________________________________
13.40 u VITO - focus op gasvoertuigen

Van de alternatieve brandstoffen toont de motor op gas de beste perspectieven voor transporten op middellange en lange afstand: een verlaging van de CO2 uitstoot, minder geluid en voortaan ook een grotere autonomie openen nieuwe poorten. Het VITO zal het potentieel van deze nieuwe brandstof aantonen en geeft tevens een update over de ontwikkeling van CNG/LNG servicestations in België.

Speaker: Tobias Denys, Project Manager, VITO
________________________________________
14.20 u Flanders' DRIVE - E-truck

Flanders' Drive neemt deel aan een onderzoeksproject gelanceerd door de firma E Trucks Europe om een elektrische vrachtwagen op de markt te brengen. De originaliteit van het project schuilt in het behoud van de versnellingsbak van het voertuig. Flanders' Drive zal uitleggen wat dit project kan betekenen om het belang van elektrische voertuigen voor het wegtransport te vergroten.

Speaker: Linda Corstjens, Communication Manager, Flanders' DRIVE
________________________________________
15.00 u Speed docking

“Het doel van de wedstrijd ' Speed Docking' is een sneller en efficiënter goederenontvangstproces te stimuleren. Tijdens de wedstrijd worden de verblijftijden van vrachtwagens bij de loskades van de retailers gemeten. Op basis van deze meetresultaten wordt inzichtelijk gemaakt waar verbetering mogelijk is. De potentiële verbeterpunten worden in een dialoog met retailers bespreekbaar gemaakt. Dit zorgt voor een win-win-win-situatie voor retailer, leverancier én logistieke dienstverlener.”
 
Speaker: Lisa Van den Bossche, Junior ECR & Marketing Manager, GS1® Belgium & Luxembourg
________________________________________
15.40 u Young & Partners - NaviTrans TMS implementatie bij Verhelst Logistics

Briek Verhelst , CEO van de Groep Verhelst, getuigt over de implementatie van NaviTrans bij Verhelst Logistics.
________________________________________
16.20 u DKV - Eco taxe, welke weg kiest U?

Op 20 juli 2013 worden 15000 km nationale en regionale wegen in Frankrijk onderworpen aan de nieuwe Ecotaxe. DKV heeft met de exploitant van de nieuwe taks een contract getekend en biedt u hierdoor niet alleen de beste voorwaarden, maar begeleidt u tevens in de ontwikkeling van de mobiliteitsoplossingen van morgen.

Speaker: Hans Cousserier, Account Manager, DKV EURO SERVICE Benelux
________________________________________
17.00 u WebTEUV 2: optimalisering van de elektronische aflevering van vergunningen voor uitzonderlijk vervoer

Op vraag van de sector en van de dienst uitzonderlijk vervoer werd een nieuwe versie van WebTeuv ontwikkeld. WebTeuv2 bevat heel wat nieuwigheden die het aanvragen en afleveren van de vergunningen voor uitzonderlijk vervoer zullen vereenvoudigen. In tegenstelling tot de vorige versie, zal het invullen van de gegevens in de aanvraag rechtstreeks in de applicatie gebeuren. De ondertekening van de aanvraag verloopt nog wel via een PDF-formulier.Voorts zal de aanvrager meerdere gegevens zelf kunnen beheren om niet telkens opnieuw dezelfde gegevens vakje per vakje te hoeven invullen: beheer van voertuigen, beheer van reiswegen en beheer van gebruikers. Er werd gekozen voor de opslag van de voertuigen en de reiswegen in de WebTeuv 2-applicatie zelf, zodat alle aanvragers zonder bijkomende ICT-kosten, deze nieuwe mogelijkheden kunnen benutten. Tussentijdse, half-afgewerkte aanvragen kunnen als "draft" worden opgeslagen.

Speaker : Ing. Erwin Machtelinckx Adviseur - generaal - Directeur Vergunningen & Rijbewijzen – DG Mobiliteit en Verkeersveiligheid – FOD Mobiliteit en Vervoer
________________________________________
17.40 u ITS – Intelligente transportsystemen

Peter Van der Perre (ITS Belgium) verduidelijkt de communicatiemogelijkheden tussen de voertuigen en de infrastructuur, onder meer in het kader van de betaling van tol, maar ook ten behoeve van diensten met toegevoerde waarde voor de transporteurs.

Speaker: Peter Van der Perre, Director ITS.be
________________________________________
04/12/2012  |  Claude Yvens
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven