warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  Dossiers > Vlootbeheer
 
Truck & Business Bandenvergelijker (UPDATE)

go back print this page     send page by mail     Comments
Donderdag 1 november werd het nieuwe, Europese bandenlabel officieel gelanceerd. Dit nieuwe label geeft een objectieve en duidelijke informatie over drie karakteristieken van de banden: de rolweerstand, het remgedrag op nat wegdek en het geluidsniveau.

Een exclusief werkmiddel

Truck & Business heeft een exclusief werkmiddel ontwikkeld om de vlootbeheerders te helpen bij het vergelijken van de verschillende banden. Dit zeer eenvoudig te gebruiken hulpmiddels is gebaseerd op een Excel tabel (te downloaden via de link hieronder). We hebben er de grote merken die aanwezig zijn op de markt in opgenomen, alsook de score die de banden halen voor de drie elementen van het label.

Klik hier

 De Truck & Business bandenvergelijker

Het is mogelijk de positie van de gewenste band te kiezen (aandrijfas, stuuras of traileras), de afmeting van de velg en/of de gewenste score op het gebied van rolweerstand, het remmen op nat wegdek en het geluidsniveau. Het werkinstrument filtert de ingegeven referenties en duidt enkel de banden aan die overeenkomen met uw wensen bij elk van de merken. U kunt anderzijds ook het hele productgamma van een gegeven merk raadplegen.

Wanneer er meerdere afmetingen zijn voor eenzelfde positie en eenzelfde velgmaat, is het mogelijk dat meerdere oplossingen wordenweerhouden. Voor meer details volgen de links naar de internetsites van de merken, waarop de prestaties van de banden worden vermeld (en soms zelfs de prijzen...)

Bridgestone


Continental

Dunlop

Firestone


Fulda

Goodyear

Hankook

Michelin

Pirelli

Semperit

Uniroyal

Yokohama

De criteria van het nieuwe label

Het eerste criterium is de rolweerstand, die wordt beoordeeld met een score van A tot G. A is de beste score, G de laagste waardering. Tussen een A en een G band voor bedrijfsvoertuigen bedraagt het verschil in rolweerstand 15%.

Het tweede criterium: de remweg op een nat wegdek. In de praktijk wordt een waarde gegeven van A tot F. De banden met een score lager dan F mogen vanaf 1 november 2014 niet meer verkocht worden.

Het derde criterium: het geluidsniveau. De gemeten waarde wordt weergegeven in decibel en de waardering neemt de vorm aan van golven. Hoe minder golven, hoe beter de waardering. Een band met twee golven wekt drie decibel meer geluid op dan een band met een golf.

De andere criteria

Het label houdt slechts rekening met drie kwaliteitscriteria voor een band. Een element dat op zijn minst de totale kostprijs van een band bepaalt is de levensduur van de band of het aantal kilometers dat ermee kan afgelegd worden. Het is het belangrijkste criterium, naast het label, bij het onderhandelen en dus de prijs.
02/01/2013  |  Claude Yvens
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven