warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Truck
 
Scania: nog meer klantgeoriŽnteerd

go back print this page     send page by mail     Comments
Scania had in 2012 in Europa een moeilijk jaar, vertelde Evert Halvarsson, Executive Director Scania Benelux, gisteren op een persconferentie. Voor 2013 worden niet zoveel veranderingen verwacht, zodat de Europese productie begin 2013 verlaagd werd.

“Er zijn een paar stimulansen voor de markt.”, vertelde Halvarsson nog. “Zoals het feit dat de meerderheid van de trucks nu vijf tot zes jaar oud zijn en aan vervanging toe zijn, ook de introductie van de Euro 6 kan tot een toename van het aantal Euro 5 trucks leiden dit jaar.”
Wereldwijd doet Scania het beter, vooral dan door de sterke groei in Brazilië en Latijns-Amerika in zijn geheel en de Aziatische markt, waar Scania overigens nog plannen heeft voor China en India.

De Belgische markt

In België wordt het marktaandeel van Scania deels vertroebeld door uitvlaggen en exporteren van trucks.”, geeft Carl Pattyn van Scania Belgium als commentaar. “Het marktaandeel daalde de jongste jaren weliswaar tot 10,5 % (nvdr: 12,3 % voor de trekkers en 8,5 % voor de vrachtwagens), maar onze rolling stock (het aantal Scania trucks op de weg) blijft in België rond de 14.000 voertuigen. We verwachten op dat gebied ook geen groei. De markt in 2013 zal naar onze verwachtingen ongeveer gelijk blijven met het niveau van 2012. We hebben evenwel de ambitie op termijn het marktaandeel opnieuw op te trekken naar 15 %. Dat moet dan vooral met een totaalpakket van voertuig en service gebeuren. De nadruk ligt steeds meer op advies, consultancy en aanvullende diensten.
Anderzijds is Scania niet van plan in te stappen in een prijzenoorlog. Scania staat voor kwaliteit en service en daarbij is de aanschijfprijs slechts een deel van de TCO, die voor de gebruiker veel belangrijker is.”

Het netwerk

Over de veranderingen in het netwerk zei Carl Pattyn nog het volgende: “In heel het Europese netwerk van Scania worden veranderingen doorgevoerd, waarbij rekening gehouden wordt met de leefbaarheid voor de dealers, het feit dat moderne trucks minder onderhoud nodig hebben en de vraag van de klanten. Dat heeft ertoe geleid dat bepaalde vestigingen versmolten werden met andere, zoals Mons en Tournai, die vervangen werden door Péruwelz, Brugge dat voortaan onder Scania Torhout valt en Mechelen dat door Scania Huizingen bediend wordt, waar een geheel nieuwe werkplaats en administratieve gebouwen neergezet worden. We blijven ook aandacht besteden aan Trailer Services, zoals met een nieuwe actie in verband met de asuitlijning van trailers, waarmee het brandstofverbruik vaak aanzienlijk verlaagd wordt.”
01/02/2013  |  Hendrik Despiegelaere
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven