warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Truck
 
Renault Trucks Belgium stelt ambitieuze, maar realistische objectieven voor 2014

go back print this page     send page by mail     Comments
Nadat Renault Trucks België in 2013 zijn marktaandeel met meer dan 1% zag stijgen en dat met haast enkel Euro 5-trucks uit het oude gamma, wil het merk in 2014 nog verder klimmen op de ladder van de marktaandelen en dat dankzij zijn nieuwe Euro 6-gamma. Het objectief op middellange termijn is een marktaandeel van meer dan 10%, maar in tussentijd mikt men voor 2014 op een marktaandeel van 9,2%, of een stijging van het huidige marktaandeel met 1,3%.
RTB vermoedt dat de markt in 2014 inzake bestellingen min of meer stabiel zal zijn in vergelijking met 2013. Dat zou betekenen dat na een logische daling in het prille begin van het jaar, de orderintake vanaf de lente opnieuw zou moeten toenemen.
Afgezien daarvan zijn er heel wat elementen die aangeven dat deze voorspellingen als realistisch mogen worden beschouwd. Enerzijds is 2014 het eerste volledige jaar waarin het nieuwe beloftevolle gamma zal worden uitgespeeld. En dat nadat men gedurende zes maanden de interesse van oude en nieuwe klanten heeft kunnen opwekken. Naast de historische klanten van het merk hebben ook een aantal gerenommeerde transportbedrijven de nieuwe Renault T al een kans gegeven in hun vloten. Het gaat hier onder meer om Wauters Tanktransport, Eurosped Belgium, Masterbulk, 's Jegers en Op De Beeck. De commerciële introductie gaat na de T trekkers 4x2 verder met de distributiegamma's (vanaf nu) en daarna komen geleidelijk aan ook de meerasser uitvoeringen en het werfgamma aan de beurt.
De komst van Van Hove in een regio, die goed is voor 5% van de totale Belgische markt, en waarin Renault Trucks al 15 jaar zowat afwezig was, biedt trouwens perspectieven op de verovering van nieuwe klanten. De rest van het dealernet is in elk geval eveneens bijzonder gemotiveerd om dit cruciale jaar aan te snijden.
31/01/2014  |  Claude Yvens
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven