warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  Dossiers > Economie
 
Raf Cools (Norbert Dentressangle Belgium): ďSynergieŽn met TDG Mond uitwerken."Ē

go back print this page     send page by mail     Comments
De overname van TDG door Norbert Dentressangle is sinds kort van kracht geworden. TDG Mons komt in de schoot van de Franse groep. Raf Cools is algemeen directeur van Norbert Dentressangle voor BelgiŽ.

Hoe zal TDG Mond geïntegreerd worden in de groep?
RC: Net als onze huidige activiteiten, die toegespitst zijn op de logistiek onder gecontroleerde temperatuur en de distributiesector, hangt TDG Mond af van de logistieke tak van Norbert Dentressangle. Het zijn twee volkomen aanvullende activiteiten. TDG Mond zal dus rechtstreeks van mij afhangen. De naam van het bedrijf zal veranderd worden, maar die verandering zal pas geleidelijk doorgevoerd worden op de voertuigen, naargelang van hun vervanging.

Jan Zeinstra, algemeen directeur van TDG Mond, heeft zijn functies op 1 april neergelegd. Wie vervangt hem?
RC: Momenteel vervang ik hem, maar het is slechts een voorlopige oplossing.

Welke aankooppolitiek zal u voeren? Er is een groot verschil tussen de aard van de in Frankrijk aangekochte voertuigen en de Belgische gewoontes...
RC: Norbert Dentressangle voert in dat opzicht een zeer pragmatische politiek. Als de aankoopkracht van de groep voordelen kan hebben, zullen wij die gebruiken. Voor de rest krijgt het lokaal niveau een zekere autonomie. Maar globaal gesteld, is de logistieke tak van de groep meer gecentraliseerd dan de vervoerstak.

Welke synergieën denkt u tussen de verschillende Belgische bedrijven van de groep waar te maken?
RC: TDG Mond is pas op 28 maart in de groep opgenomen. Het is dus een beetje vroeg om de synergieën nu al vast te leggen. In een eerste fase nemen wij de site en al het personeel over. 

Einde 2010 heeft een staking uw vestiging van Vorst stilgelegd. Zullen de relaties met de sociale partners verstrakken?
RC: Helemaal niet. Met de investering van de groep in Zellik waren de chauffeurs bang hun baan te verliezen, wat niet de bedoeling was. Norbert Dentressangle gelooft in België en zal er investeren wat nodig is. Maar de groep wil er ook zijn dienstverlening aan de klanten verbeteren.

12/04/2011  |  Claude Yvens
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven