warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  Dossiers > Truck
 
Peter Karlsten: "Renault Trucks gaat zijn verkopen EN zijn marktaandelen verhogen"

go back print this page     send page by mail     Comments
Truck & Business had in de rand van de lancering van het nieuwe gamma van Renault Truck een exclusief gesprek met Peter Karlsten, Executive Vice President van de Volvo Group, die (onder andere) bevoegd is voor de Europese markten.

Wat zijn uw ambities voor Renault Trucks met het nieuwe gamma dat net werd gelanceerd?
PK: De lancering van dit nieuwe gamma is een inspanning zonder voorgaande in de geschiedenis van de Volvo Group, aangezien sinds 2006 twee miljard euro in dit project werden geïnvesteerd. Renault Trucks is vandaag klaar om zijn verkopen, zijn marktaandeel en zijn omzet in service en wisselstukken te verhogen.

Zou u iets preciezer kunnen zijn?
PK: De huidige marktaandelen van Renault Trucks (9% in West-Europa, nvdr.) gingen erop achteruit omdat de markten waar Renault Trucks sterk aanwezig was, meer onder de crisis leden dan anderen. In de rest van Europa zijn de marktaandelen kleiner, maar we moeten hierbij rekening houden met de moeilijkheidsgraad van het opbouwen van een sterk dealernetwerk met een toereikende populatie per garage. Onze heroveringsstrategie loopt dus via een uitbreiding van het netwerk van Renault Trucks, dat met meer dan 300 servicepunten zal uitbreiden. De tweemerkenstrategie (of 580 servicepunten) zal ons toelaten tot een goede populatie met garage te komen en dus een kwaliteitsservice aan onze klanten te garanderen.

Het succes van het nieuwe gamma van Renault Trucks zal in die landen in elk geval voor een groot deel afhangen van de van origine Volvo Trucks concessiehouders...
PK: Ja, maar wij werken vooral met privéconcessionarissen. Wat een privé-investeerder wil, is zijn bedrijf doen groeien. De komst van het Renault Trucks gamma biedt hem deze mogelijkheid, want hij kan zijn klanten een ruimere keuze bieden. En vergeet niet dat enkel het servicegedeelte gemeenschappelijk zal zijn. De verkoop zal altijd via een gescheiden aanpak blijven gebeuren.

Het nieuwe gamma betekent een echte breuk met het verleden. Loopt u in bepaalde landen niet het risico de klassieke klanten van het merk Renault te verliezen?
PK: Wij verafschuwen bij de gedachte wie dan ook te verliezen. En we hopen dat we onderweg niemand kwijt spelen...
 
U komt ook met een TCO-logica die verder gaat dan de verkoopprijs. Maar is de markt daar rijp voor?
PK: Veel klanten zijn erg professioneel als het gaat om het beheer van de TCO. Dat is vooral het geval in het Verenigd Koninkrijk en meer algemeen in het noorden van Europa, waar de markten rijper zijn. Maar u hebt gelijk, sommige klanten zullen naar de TCO 'geleid' moeten worden. Vandaar dat we veel met verkoopteams werken en met specialisten die de verkopers ondersteunen bij het uitleggen wat TCO is.
13/06/2013  |  Claude Yvens
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven