warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  Fleet actueel > Bestelwagen
 
Opel zet bestelwagens in de kijker

go back print this page     send page by mail     Comments
Het hoeft geen betoog dat de bestelwagenmarkt van vandaag bol staat van de partnerships, samenwerkingsverbanden en industriŽle participaties. Individuele merken hebben het dan ook steeds moeilijker om zich te onderscheiden van hun rivalen. Zo ook Opel, dat ons naar zijn testbanen in Dudenhofen uitnodigde om een bescheiden blik vooruit te werpen en vooral om de troeven van het huidige gamma op te frissen.

Een van die troeven is zonder meer het aantal versies dat Combo, Vivaro en Movano samen bieden. Maar liefst 338 uitvoeringen… en dan tellen we enkel de officiële fabrieksversies. Het Certified Conversion Program dat het merk in februari vorig jaar opstartte, biedt quasi onbeperkte mogelijkheden, ondanks het one-stop-shoppingprincipe dat het merk hierbij hanteert. De flexibiliteit die het merk in de homologatie van deze ombouwingen aan de dag legt en het feit dat vooral met lokale specialisten wordt gewerkt, verklaren voor een groot deel de populariteit van deze formule.
Ook de intrinsieke actieve veiligheid van haar bestelwagens wilde Opel graag benadrukken door ons in halfbeladen modellen noodstop, slaloms en zogeheten lane-changes te laten uitvoeren tegen behoorlijke snelheden. De geruststellende prestaties van de Opels tijdens deze oefeningen maken er echter nog ' driver' s vans’ van zoals een Transit dat bijvoorbeeld wel is.
De blik vooruit dan. Voor de oudst in het gamma, de Vivaro, heeft Opel een Color Line Editon-variant in de pipeline zitten (zie foto). Deze moet het vooral van zijn stoerdere looks hebben op basis van verdonkerde ruiten, zwarte lichtblokken en zwart gelakte 16-duimsvelgen.
Bij de Combo moet je de nieuwigheden onder de motorkap zoeken, althans in ons land want wij hebben geen recht op de L2H2-versie van dit model. Waar we binnenkort wel voor kunnen kiezen is een 1.4 turbo benzinemotor van 120 pk en diezelfde krachtbron, maar dan op CNG en met een beloofd rijbereik van 750 kilometer.
De Movano tot slot, kan binnenkort met vierwielaandrijving worden besteld.
Last but not least, lanceert Opel twee nieuwe dealerprogramma’s voor bestelwagenklanten. Het eerste kreeg de naam OpelFlexCare mee. Het is in de eerste plaats bedoeld voor kleinere bestelwagenvloten en biedt daarom extra waarborg en assistentie. De pilootmarkten van dienst zijn Italië en Hongarije. Opel4Business, het tweede programma, mikt vooral op middelgrote en grote vloten die op zoek zijn naar een single point of contact dat 24 op 24, 7 op 7 bereikbaar moet zijn. De pilootmarkt hier wordt België.
Op dit programma komen we zeker uiteraard nog uitgebreid terug in onze najaarseditie van Van & Business.

27/06/2013  |  Dirk Steyvers
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven