warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Passie
 
Nederlandse MAN-ploegen kijken terug naar succesvolle Dakar

go back print this page     send page by mail     Comments
Alle drie de equipes van het Eurol VeKa MAN Rally Team haalden de finish van de Dakar. Hun MAN-trucks doorstonden de rally zonder motorproblemen. Daardoor is dit jaar een hogere eindklassering bereikt dan vorig jaar. Toen was equipe Versluis tiende, nu zevende. Equipe Van Vliet eindigde achtste en equipe De Baar zeventiende.

Het Eurol VeKa MAN Rally Team kun je met een derde deelname aan de Dakar-rally geen ' rookie' meer noemen. "Toch biedt ervaring totaal geen garantie voor succes", aldus Rob Broekhuijsen, een van de teammanagers van het Eurol VeKa MAN Rally Team. "Succes in deze zwaarste rally ter wereld is afhankelijk van zoveel variabelen, dat alles precies op z’n plaats moet vallen. En er komt het nodige geluk bij kijken."

Goede ervaringen

Geluk is voor een deel ook af te dwingen. Het team koos dan ook niet voor niets voor MAN-trucks. "We hebben zeer goede ervaringen met de oersterke trucks van MAN. Ook tijdens deze editie van de Dakar-rally hebben de trucks bewezen dat ze haast niet kapot te krijgen zijn. En we springen zeker niet zachtzinnig om met het materiaal", verklaart Broekhuijsen.

De ruim 530 kW (700 pk) sterke zescilinder dieselmotor heeft bij geen van de drie wedstrijdtrucks een krimp gegeven. Niet één keer hadden de equipes Versluis, Van Vliet en De Baar een defect aan de motor. "Een ongekende prestatie", aldus een lovende Broekhuijsen.

01/02/2013  |  Claude Yvens
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven