warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Wetgeving
 
Minister Frédéric Cuvillier sluit uitstel van Ecotax niet uit

go back print this page     send page by mail     Comments
Op 2 juli vond een werkvergadering plaats tussen de FNTR en de Franse minister bevoegd voor transport Frédéric Cuvillier. De FNTR onderstreepte daarbij dat het onmogelijk is om de Ecotax op 1 oktober onder normale omstandigheden in te laten gaan omdat de veiligheid en betrouwbaarheid van de installatie niet verzekerd is. Het FNTR baseert zich hierbij op de stand van zaken van het dossier met niet leverbare uitrusting, onvoldoende montagetermijnen, onvermijdelijke registratietermijnen, noodzakelijke opleidingstijd in de bedrijven, testperiodes voor de SHT...). Vandaar dat de FNTR eerder 1 januari als invoeringsdatum eist.
 
"De minister heeft de FNTR verzekerd dat alles in het werk wordt gesteld om de veiligheids- en betrouwbaarheidsvoorwaarden van de Ecotax-installatie in orde te brengen en dat de transportbedrijven voldoende voorbereidingstijd zullen hebben voor de Ecotax in voege treedt. De minister zal zo snel mogelijk een overzicht geven van de stand van zaken van de werken aan de installatie die gebruikt zal worden voor de belasting voor vrachtwagens en de gevolgen van die stand van zaken", aldus de FNTR. Een uitstel van de invoeringsdatum valt dan ook niet uit te sluiten.
 
Frédéric Cuvillier heeft eveneens aangegeven dat de forfaitaire tariefverhoging een eerste keer naar boven toe worden aangepast in 2013 om op die manier de analyses van de professionelen in rekening te brengen. Daarna volgt in 2014 nog een tweede correctie om de verhoging van de belastingsbarema's vanaf 1 januari te integreren.
03/07/2013  |  Astrid Huyghe
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven