warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Van & business
 
Mercedes-Benz: drie nieuwe varianten van de Citan

go back print this page     send page by mail     Comments
Mercedes-Benz heeft drie nieuwe modelvarianten van de Citan voorgesteld. Het gaat om de Citan 111CDI, de Citan 112 en de Citan Combi met 7 plaatsen. De Citan CDI heeft 81 kW (110 pk) in huis. Met een topsnelheid van 170 km/u is het één van de meest zuinige en milieuvriendelijke voertuigen uit zijn segment. In combinatie met het BlueEfficiency pack (inclusief stop/startfunctie) dat tegen meerprijs leverbaar is, blijft het verbruik van de Citan 111 CDI beperkt tot 4,4 l/100 km. Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van 115 g/km.
 
De Citan 112 heeft een benzinemotor van 84 kW (114 pk). Met zijn topsnelheid van 173 km/u en zijn acceleratie van 0 tot 100 km/u in 11,7 seconden is hij een van de meest levendige stadsbestelwagens, zonder dat dit ten koste van de CO2-uitstoot gaat. Het brandstofverbruik blijft immers beperkt tot 6,1 l/100 km, terwijl de CO2-uitstoot 140 g/km bedraagt.

7 zetels

Mercedes-Benz stelde ook een extra lange Citan met 7 zetels voor. Hij heeft een lengte van 4.705 mm en een vol beladen totaal gewicht van 2,2 ton. Deze combi werd ontwikkeld voor het commercieel vervoer van personen en/of goederen, maar kan ook voor privégebruik ingezet worden. De laadruimte kan in functie van de positie van de verschillende stoelen oplopen tot maximaal 3.500 liter.
 
De Citan kan ongeacht zijn grootte op verschillende manieren worden uitgerust en voorzien van meerdere accessoires, aangepast aan de noden van de klanten. We denken hierbij aan koelinrichting, opslagmateriaal, materiaal voor zieken- of gehandicaptenvervoer, materiaal voor hulpdiensten, enz.
18/10/2013  |  Astrid Huyghe
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven