warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Economie
 
Liège Airport: tweede grensinspectiepool in de zone noord

go back print this page     send page by mail     Comments
Liège Airport grossiert in projecten voor 2013:

- De ontwikkeling van een grensinspectiepool in de zone noord. In de zone zuid bestaat al zo een pool, waar de gezondheid van ingevoerde dieren gecontroleerd wordt en ingevoerde goederen bestemd voor consumptie geïnspecteerd worden. Gezien de ontwikkeling van de zone noord is een tweede grensinspectiepool een reële nood. De bouw van dit gebouw van 400 tot 500 m² zal in de volgende maanden van start gaan.
 
- De bouw van een hall van 6.000 m² in de zone noord. Het gaat eigenlijk om de tweede fase van een hall van 6.000 m², die al gebruikt wordt door Swissport. De toekomstige hall zal net als de eerste gebruikt worden voor opslag voor rekening van derden. Er is nog niets officieel geweten over wie zich er zal vestigen, maar de commerciële contacten zouden vlot verlopen. De zone is perfect aangepast om luchtvaartmaatschappijen, truckingbedrijven of handlingspecialisten te ontvangen. We vermelden er nog even bij dat in de zone noord al twee hallen van 6.000 m² staan, die beiden gebruikt worden door Aviapartner.

- Liège Airport onderzoekt momenteel de bouw van nieuwe kantoorgebouwen. De luchthaven heeft nog 2.000 m² ongebruikte kantoren in de zone noord, maar die zouden binnen dit en enkele maanden verhuurd moeten zijn. Vandaar dat men op zoek is naar nieuwe ruimte om er in de toekomst kantoren van bedrijven te kunnen verwelkomen. De projecten waarover gesproken wordt (bouw/exploitatie) zullen naargelang de vraag fase per fase worden afgewerkt. Het gaat om een uitbreiding van de gebouwen in de zone noord met 2.000 m², exploitaties in de passagiersterminal of optimalisering van de oppervlakte in de zone zuid.
08/03/2013  |  Astrid Huyghe
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven