warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Economie
 
Jost Group wil in 2014 vijftigste Duel Fuel voertuig in gebruik nemen

go back print this page     send page by mail     Comments
Jost Group breidt de initiatieven om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen uit. Het bedrijf, dat zich inschreef voor het Lean & Green programma, wil zijn CO2-uitstoot op 5 jaar met 20% verminderen. Om daartoe te komen, is men volop bezig de vloot te vernieuwen. Het bedrijf wil in 2014 zijn vijftigste Dual Fuel voertuig, dat voor 55% op CNG en voor 45% op diesel rijdt, in gebruik nemen. De groep wil deze technologie trouwens binnen dit en 2 jaar installeren in 20% van zijn vloot. "Deze voertuigen zijn vooral internationaal actief, want het Belgische net van CNG-stations is onvoldoende ontwikkeld", aldus Roland Jost, afgevaardigd beheerder van de Jost Group.
 
"Het project wordt momenteel bestudeerd. Als het geconcretiseerd wordt, zal ik een CNG-station openen op onze site van Hauts-Sarts", aldus nog Jost.
 
Jost Group test ook 3 CNG voertuigen. Gezien hun huidige karakteristieken rijden ze uitsluitend in België.
 
98% van de vloot van Jost Group beschikt over Euro 5- en Euro 6-motoren. Binnen een jaar moet 30 tot 35% een Euro 6-krachtbron hebben.
 
"Naast deze belangrijke vernieuwing van onze vloot, hebben wij ook geïnvesteerd in een onboardsysteem dat het gedrag van onze chauffeurs stuurt en hen helpt om ecodriving toe te passen. Onze verbruiksopvolgingen zijn eveneens verder doorgedreven dan voorheen. Wij doen al het mogelijke om ons brandstofverbruik en onze CO2-uitstoot op een significante manier te verminderen", aldus Jost.
24/04/2014  |  Astrid Huyghe
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven