warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  Dossiers > Economie
 
Jean-Claude Delen (DHL): " Onze sector is een aankopersmarkt geworden "

go back print this page     send page by mail     Comments
U hebt zojuist een uniek platform van 23.000 m² geopend in Brucargo. In welke zin verbetert dit de doeltreffendheid van uw werk?
J-C Delen: Door drie sites te groeperen in één nieuwe locatie vermijden we dubbel werk op het vlak van het beheer, de systemen en het materieel. Het is enkel een zaak van communicatie. Met onze drie oude sites moesten we soms transitvracht van het ene gebouw naar het andere overbrengen, zodat ze in de exportzone terechtkwamen. Vandaag is dat verleden tijd... Voor de klant betekent dit ook dat we beschikbaar zijn onder één dak en dat 24 uren op 24.

Hoe is de tewerkstelling geëvolueerd?
JCD: Wij zijn erin geslaagd om de voltijdse tewerkstelling op hetzelfde niveau te houden door marktaandeel te winnen. We hebben zelfs één ploeg meer in dienst kunnen nemen in het magazijn. Dat is een mooi resultaat in een economisch moeilijke periode.

Wat is los van de operationele aspecten de symbolische waarde van deze investering?
JCD: Dit is een stevig signaal van DHL, dat voor optimisme zorgt in de moeilijke globale situatie. Het onderstreept meteen ook de wil om te investeren in het verkoopteam, het materieel en de systemen, wat zich vertaalt in de installatie van een nieuw mondiaal SAP-informaticaplatform, waarvoor België het pilootland is.

Uw collega Danny Van Himste sprak nochtans harde woorden uit over de aantrekkelijkheid van België voor de investeerders...
JCD: Hij heeft gelijk. Wij zijn niet onmisbaar. De loon- en sociale kosten zijn zodanig hoog dat we belangrijke contracten verliezen. Niet alleen aan buurlanden, maar ook aan platformen als Dubai. Op dat vlak zie ik overigens weinig reden om te geloven in beterschap voor de toekomst.

Uw groei vindt voortaan plaats via de marktaandelen in plaats van de grootte van de taart...
JCD: Dat is inderdaad zo. Wij winnen marktaandeel door onze toegevoegde waarde naar voor te schuiven, maar ik geloof nog altijd niet in een globale marktvooruitgang in het tweede kwartaal. Ik verwacht eerder een stagnering. Net zoals in het eerste kwartaal het geval was. In een markt als deze, waarin het transport een commodity geworden is, zijn het de aankopers die beslissen. Dat is een nieuw gegeven en ik weet niet hoe lang dit nog zo zal blijven.

17/05/2013  |  Claude Yvens
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven