warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Wetgeving
 
Invoering Ecotax wordt uitgesteld tot 1 oktober (UPDATE)

go back print this page     send page by mail     Comments
De Franse regering zal de Ecotax uitstellen tot 1 oktober. Deze informatie, die eerst gepubliceerd werd door de Franse krant ' Les Echos' , werd bevestigd door de Franse minister van Transport, Frédéric Cuvillier, aan de vertegenwoordigers van de FNTR. Om het systeem uit te proberen, heeft de minister ook een oproep gelanceerd om een 'testfase' in te voeren, die niet beperkt zou zijn tot de Elzas, maar van toepassing zou zijn op het hele Franse grondgebied.

Redenen voor dit uitstel

Het decreet,dat de belastingtarieven van de Ecotax bepaalt, is nog steeds niet gepubliceerd. Daardoor heeft het programmeren van de gps-toestellen, waarmee de betrokken vrachtwagens uitgerust moeten zijn, vertraging opgelopen. De herziening van de beslissing op verzoek van de professionals, waarbij de belasting moet gedragen worden door de opdrachtgevers, zal niet gestemd worden door het parlement voor de maand maart, zo meldt de krant nog. Dit doet vermoeden dat de inwerkingtreding van de Ecotax inderdaad uitgesteld wordt.

Geen enkele officiële aankondiging

“Ook wij, van onze kant, hebben uit verschillende bronnen vernomen dat de Ecotax zeker niet in werking zou treden voor de maand september, omdat er te veel technische problemen zijn”, zei Sophie Schequenne, office manager van UPTR Luik gisteren. “Maar er is geen officiële aankondiging geweest. We zijn nog steeds in het ongewisse en wachten op een beslissing van de Franse overheid. Hetzelfde geldt voor onze partner Axxes in Frankrijk. Ook die heeft geen enkele bevestiging gekregen wanneer de Ecotax precies in werking treedt,” aldus nog Schequenne. Axxes is nochtans een van de zes bedrijven dat bevoegd is voor elektronische tolheffing en dat de OBU (On Board Unit), die nodig is om de Ecotax te betalen, reeds commercialiseert...
Lees ook ons artikel “Twee oplossingen om de Ecotax te betalen”.
01/02/2013  |  Astrid Huyghe
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven