warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  Service > Dossiers
 
International Truck Service: veertig jaar DAF ITS

go back print this page     send page by mail     Comments
Op het gebied van pechverhelping en het weer op de baan krijgen van gestrande voertuigen en combinaties heeft DAF dankzij ITS een ongeėvenaarde ervaring. DAF had al heel vroeg begrepen dat het voor een transportbedrijf of truckgebruiker van groot belang is om de vrachtwagen bij onverhoopte pech zo snel mogelijk weer weg te krijgen. Nu schermen veel constructeurs met het begrip 'uptime', maar daar staat DAF ITS al veertig jaar voor in.

De internationale hulpdienst voor chauffeurs, DAF ITS (International Truck Service), bestaat ondertussen veertig jaar. DAF ITS helpt chauffeurs na een stranding weer snel op weg en staat in de transportbranche bekend als toonaangevende serviceorganisatie.

Inspelen op een vraag

Aan het eind van de jaren zestig had het internationale transport over de weg een enorme vlucht genomen. Dit leidde in 1972 tot de oprichting van DAF ITS, een primeur in de bedrijfswagenwereld. Het uitgangspunt van DAF' s internationale hulpdienst is onveranderd gebleven: chauffeurs na een stranding zo snel mogelijk op weg helpen voor een maximale inzetbaarheid van de voertuigen. Overigens verzorgt DAF ITS niet alleen technische ondersteuning voor de truck of bus zelf. Ook in het geval van een stranding als gevolg van een ongeval, een storing aan het getrokken materieel of bijvoorbeeld een bekeuring zet een telefoontje naar het centrale nummer in Eindhoven (+31 40 214 3000) het internationale DAF serviceapparaat in werking . Dat kan overigens ook via e-mail (daf.its.callcenter@daftrucks.com).

24 uur per dag, 365 dagen per jaar

DAF heeft er vanaf het begin voor gekozen om de dienstverlening van ITS in eigen beheer te houden. DAF ITS bevindt zich in het hart van de organisatie tussen de afdelingen PACCAR Parts en Market Service. Daardoor is altijd de meest actuele technische kennis beschikbaar en kunnen eventuele spoedzendingen van onderdelen op de snelst mogelijke wijze geregeld worden. DAF ITS is 24 uur per dag bereikbaar, 365 dagen per jaar en biedt ondersteuning in 49 Europese landen. Chauffeurs en DAF dealers worden te woord gestaan in tien verschillende talen.

DAF ITS maakt gebruik van moderne computerapparatuur om te bepalen welke van de meer dan 1.100 DAF servicepunten zich het dichtst in de buurt van het gestrande voertuig bevindt. Zodra contact is opgenomen met deze dealer, wordt meteen aan de chauffeur doorgegeven wanneer de ondersteuning zal arriveren. Daarnaast neemt de hulpdienst bij een melding meteen contact op met de dealer waar het voertuig in onderhoud is. Daarmee wordt de betalingsgarantie geregeld waardoor de chauffeur zich geen zorgen hoeft te maken over de financiële afhandeling. Vanzelfsprekend informeert DAF ITS in het geval van een stranding ook de thuisbasis van het voertuig, die op de hoogte wordt gehouden over de actuele status van de ondersteuning.

Extra voordelen

Voor DAF heeft ITS nog een extra voordeel. De internationale hulpdienst kan namelijk alle hulpaanvragen vertalen in statistieken en rapportages. ”Een belangrijk deel van de strandingen is terug te voeren op achterstallig onderhoud”, concludeert Johan Drenth, directeur After Sales van DAF Trucks NV. “Dat geeft het belang aan van regelmatig en preventief onderhoud, dat ongeplande stilstand en dus kosten voorkomt. De DAF ITS rapportages maken het voor de DAF dealer mogelijk de vervoerder daarvoor specifieke vlootanalyses te geven. Uiteindelijk draait het in de transportsector in de eerste plaats om maximale voertuigbeschikbaarheid. Daarom zijn we bij DAF ITS volledig ingericht op kwaliteit én snelheid, al veertig jaar lang.”


30/07/2013  |  Hendrik Despiegelaere
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven