warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Wetgeving
 
Inschrijvingsbewijzen: nieuwe maatregel tegen oplichting

go back print this page     send page by mail     Comments

Bij het recente begrotingsakkoord heeft de regering een nieuwe maatregel aangenomen met betrekking tot het inschrijvingsbewijs. Voortaan zal het inschrijvingsbewijs uit twee delen bestaan: een deel moet in de auto liggen en het andere deel dient op een veilige plaats buiten het voertuig bewaard te worden. Het voertuig zal in de toekomst enkel verkocht kunnen worden als beide delen van het inschrijvingsbewijs aanwezig zijn. Het tweeledig inschrijvingsbewijs is ook extra beveiligd (beveiligd papier en watermerk) wat de namaak nog bemoeilijkt.
Het dubbel inschrijvingsbewijs is inbegrepen in de prijs van de kentekenplaat (30€). Wanneer men van wagen verandert met behoud van dezelfde (Europese) kentekenplaat, is de prijs van het beveiligde inschrijvingsbewijs 26€.”

De maatregel gaat in voege vanaf 1 september 2013. Voor Melchior Wathelet, Staatssecretaris voor Mobiliteit, biedt deze nieuwe maatregel een grotere veiligheid en gaat de strijd aan tegen namaak en diefstal van inschrijvingsbewijzen uit voertuigen.”
 


05/07/2013  |  Astrid Huyghe
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven