warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Service
 
H.Essers opent eigen keuringstraat.

go back print this page     send page by mail     Comments
Vandaag werd bij H.Essers officieel de nieuwe keuringstraat in gebuik genomen in aanwezigheid Staatssecretaris voor Leefmilieu, Energie en Mobiliteit, Melchior Wathelet, de burgemeester van Lommel, Noël Essers en talrijke genodigden. H. Essers is hiermee het eerste bedrijf in België dat officieel voertuigen (vrachtwagens en bussen) boven de 3,5 ton zowel uit de eigen vloot als van externe klanten mag laten keuren.
Zowel voor de omringende bedrijven uit de regio als voor Essers betekent deze nieuwe dienstverlening een enorme tijd- en geldwinst doordat men zich minder ver dient te verplaatsen om de wagens te laten keuren. Alternatieven zijn de keuringscentra in Alken, As, Hechtel-Eksel en Heers. Voor het bedrijf intern betekent deze keuringstraat alvast een tijdswinst van 2 uur per keuring en een besparing van 52.080 km per jaar voor de volledige Belgische vloot, goed voor een verminderde CO2-uitstoot van 43 ton per jaar.
Met de vergunning mogen volgende keuringen uitgevoerd worden: APK, ADR, jaarlijkse keuringen en herkeuringen, eerste-in-diensttreding van voertuigen – dossier 1e keuring in aanvraag. De eerste weken zal de keuringstraat enkel geopend zijn op dinsdagnamiddag en vrijdagvoormiddag. De keuringen worden uitgevoerd door het daartoe opgeleide en gespecialiseerde personeel van de NV Autoveiligheid. 
Het initiatief kadert in een project om bij grote transportbedrijven en vrachtwagenconcessies de keuring ter plaatse te laten uitvoeren. Naast H. Essers nemen ook concessies van de groep Kant en dealers van het Scania netwerk deel.
26/11/2012  |  Hendrik Despiegelaere
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven