warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Green
 
Grotere actieradius voor Iveco Stralis LNG

go back print this page     send page by mail     Comments
Dat bedrijfsvoertuigen op aardgas (CNG of LNG) milieuvriendelijker zijn is al langer bekend. De grootste hinderpaal om deze voertuigen ook buiten taken als stadsdistributie in te zetten was tot hiertoe de moeilijkheid om voldoende brandstof mee te nemen. Op de BedrijfsautoRAI presenteerde Iveco evenwel een Stralis LNG in trekkerversie die een actieradius biedt van zo’n 1000 km, dankzij cryogeentanks voor een grotere brandstofvoorraad. Het is een evolutie naar meer internationaal verkeer. De Iveco Stralis LNG Natural Power wordt af fabriek geleverd, dus met alle fabrieksgaranties.

De emissiewaarden liggen onder de grenswaarden van Euro 6, zonder complexe uitlaatsystemen. Bijkomend voordeel is de aanzienlijke geluidsreductie, de Stralis LNG produceert zo’n 3 tot 6dB(A) minder dan een vergelijkbare dieselvrachtwagen. Dit maakt de Stralis LNG 50% tot 75% stiller.

De Stralis LNG is uitgerust met een aangepaste Cursor 8 motor met 330 pk en 1300 Nm koppel. Op korte termijn komt er ook een 400 pk motor. De levensduur van de motor is vergelijkbaar met een dieselmotor. In aankoop is deze versie wel 15 tot 20 % duurder, maar de prijs van de brandstof is veel lager en het verbruik nagenoeg gelijk of zelfs beter dan een dieselversie.
26/04/2012  |  Hendrik Despiegelaere
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven