warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Van & business
 
Gloednieuwe Opel Vivaro biedt topdesign

go back print this page     send page by mail     Comments
De nieuwe Opel Vivaro combineert de functionaliteit van een lichte bedrijfswagen met het comfort en design van een personenwagen. Met een jaarlijks verkoopcijfer van ongeveer 50.000 voertuigen neemt hij ruim 10 % van de hele Europese markt voor middelgrote bestelwagens voor zijn rekening.

"De tweede generatie van de Opel Vivaro wordt gekenmerkt door zijn uitstekende functionaliteit en kwaliteit. Na 13 succesvolle jaren op de markt, wilden we de buitenkant van de gloednieuwe Vivaro nog aantrekkelijker maken en tegelijkertijd het niveau van zijn kerncompetenties verhogen." Zo beschrijft Mark Adams, Design Vice President bij Opel, de opdracht waar het designteam voor stond.

Praktischer: Vivaro in twee lengtes, één dakhoogte en nog meer ruimte

De nieuwe Vivaro behoudt het succesvolle concept van meerdere varianten en is beschikbaar in verschillende configuraties met twee lengtes en één hoogte als gesloten bestelwagen, bestelwagen met dubbele cabine en Combi. De nieuwe Vivaro is trouwens nog meer geschikt voor transport dan zijn voorganger, omdat hij in beide lengtes ongeveer 22 centimeter gegroeid is. 
Hij is uitgerust met gloednieuwe turbodieselmotoren: een 1.6 CDTI en een geavanceerde 1.6 CDTI BiTurbo met sequentiële turbolader en dubbel koelersysteem. Deze motor met twee gecoördineerde turboladers combineert uitstekende prestaties met hoge brandstofefficiëntie. Met de nieuwe turbodieselmotoren bedraagt het gemiddelde verbruik ruim een liter minder en met de BiTurbo verbruikt het voertuig zelfs minder dan 6,0 liter per 100 km (voorlopige gegevens).

De belangrijkste productiefaciliteit voor het divers aanbod van de gloednieuwe Opel Vivaro is de fabriek van het Britse Luton. Daar rolden al sinds 2001 bijna 600.000 exemplaren van de band. In 2009 werd de fabriek uitgebreid met een ombouwcentrum voor gespecialiseerde varianten, zoals bestelwagens met dubbele cabine en versies met laadbak. 
18/03/2014  |  Hendrik Despiegelaere
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven