warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Truck
 
Fuso Canter klaar voor Euro 6

go back print this page     send page by mail     Comments
Daimler zal in januari een nieuwe versie van de Fuso Canter voorstellen, waarvan het maximaal toegelaten gewicht de 9 ton zal benaderen, zodat bijna 6 ton laadvermogen overblijft.

Deze uitvoering zal de laatste versies van de Mercedes Vario vervangen, die de Euro 6-norm niet haalt. De Canter 9C15 en 9C18 krijgen de twee krachtigste drieliter SCR motoren van 150 en 175 pk aangemeten, samen met een Duonic versnellingsbak.
Standaard zijn de motorrem met een vermogen van 50 kW, de elektronische stabiliteitsregeling (ESP), het antiblokkeerremsysteem (ABS) en de elektronische remkrachtverdeling. Alle gewichtsversies met een MTM tot zes ton beantwoorden aan de Euro 5b+-norm, terwijl alle gewichtsversies daarboven en de Canter Eco Hybrid reeds aan de Euro 6-normen voldoen.
Ecofficiency-pack
Het standaard geleverde “Ecofficiency”-pack verenigt diverse ingrepen die het brandstofverbruik terugdringen, zoals een hogere injectiedruk van 2.000 bar, het gebruik van brandstofbesparende motorolie, een stop-startsysteem en langere overbrengingsverhoudingen. De versies met een MTM boven 6,5 ton en een vermogen van 110 kW (150 pk) of 129 kW (175 pk) worden bovendien geschoeid met banden met geoptimaliseerde rolweerstand en een verbeterde roetfilter. Deze motorversies gebruiken BlueTec 6-technologie in de vorm van een SCR-katalysator.
De vierwielaangedreven Canter 4x4 wordt voortaan standaard uitgerust met een reductiebak, waardoor hij hellingen tot 60 procent kan oprijden. De vierwielaandrijving is inschakelbaar, waardoor men in het dagelijkse verkeer ook met tweewielaandrijving kan rijden om brandstof te besparen. Daarnaast is de Canter 4x4 voorzien van een zelfsperrend achterasdifferentieel (tot 70 procent) en een motorrem van 50 kW.

De nieuwe voorzieningen voor de Canter modeljaar 2014 worden vervolledigd door een breedhoekspiegel, die als optie beschikbaar is en in het bijzonder wordt aanbevolen voor brede koetswerken.

 


21/11/2013  |  Claude Yvens
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven