warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Andere leveranciers
 
Forem installeert een manoeuvreerruimte voor vrachtwagenchauffeurs in het industriepark Ardenne Logistics

go back print this page     send page by mail     Comments
Het industriepark Ardenne Logistics, in Neufchâteau, op de kruising van de snelwegen E411 en E25,  blijft nieuwe activiteiten verwelkomen. Zo is Forem op dit moment bezig met de inrichting van een manoeuvreerruimte van 2.500 m2. Ze zal gebruikt worden voor de opleiding van truckers en chauffeurs van bussen en touringcars. “Wij hebben de voorbije tiental jaren chauffeurs opgeleid in het opleidingscentrum van Forem in Libramont”, zegt Marc Carlier, verantwoordelijke van het opleidingscentrum van Forem in Libramont-Molinfaing. “Maar we zaten er te krap. We hebben daarom, samen met andere opleidingscentra van Forem, een budgetaanvraag ingediend voor onze logistieke sector en we hebben 1 miljoen euro verkregen. Met een deel van dit bedrag hebben we besloten om deze manoeuvreerruimte in te richten in het industriepark Ardenne Logistics. Het zal operationeel zijn eind 2012, begin 2013.”

Drie andere Forem-opleidingen in het park

Deze manoeuvreerruimte is een aanvulling op de huidige aanwezigheid van Forem in het industriepark Ardenne Logistics. In januari werd Forem geïnstalleerd in de 25.000 m2 grote opslagruimte, waar ook het bedrijf Charlier en Pierret Transport al gevestigd was. “Wij hebben een kantoorruimte gehuurd van 600 m2 en een magazijn van 1.200 m2”, legt Marc Carlier uit. “Het is daar dat we het theoretisch gedeelte van de opleiding organiseren, maar waar ook de opleiding om clarcks of hefwerktuigen te leren besturen gegeven wordt. Wij leiden ook magazijnoperators op en technici in magazijnlogistiek. Al onze opleidingen omvatten ook bedrijfsstages.”

Spoorverbinding eind 2012 – begin 2013

En hoe zit het met de rest van het park Ardenne Logistics? Behalve Forem en Charlier en Pierret Transport zijn er nog drie bedrijven aanwezig in het industriepark: ATE MAN,TM Lux en Fabricom. De inrichting van het logistieke park, dat zich uitstrekt over 85 hectare, is goed afgewerkt, op een spoorwegverbinding na, die eind 2012, begin 2013 klaar zou moeten zijn.
21/11/2012  |  Astrid Huyghe
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven