warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Van & business
 
Ford Transit Connect: Van of the Year 2014

go back print this page     send page by mail     Comments
Ford is verleden jaar gestart met de volledige vernieuwing van zijn gamma LCV' s en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Ford is één van de weinige constructeurs om in dit segment marktaandeel te winnen. Bovendien worden de nieuwe producten gunstig onthaald door de vakpers. Verleden jaar werd de Transit Custom, zeg maar het reguliere Transit-model, uitgeroepen tot ' Van of the Year' . Dit keer gaat deze fel begeerde titel naar de kleinere Transit Connect die moet gezien worden als een concurrent van de Mercedes Citan, Renault Kangoo Express, Citroën Berlingo, Peugeot Partner en last but not least de Volkswagen Caddy.
De Transit Connect wordt leverbaar met een korte en een lange wielbasis wat naargelang de versie een laadvolume van respectievelijk 2,9 en 3,6 kubieke meter oplevert. Door de zijdelingse schuifdeur is het zelfs mogelijk om in de grotere versie een europallet te laden. Het maximum toegelaten laadvermogen loopt op tot 1 ton. Het schutbord dat de stuurhut van de laadruimte scheidt, kan indien gewenst van een doorsteekluik worden voorzien. In combinatie met de neerklapbare rugleuning van de passagiersstoel wordt het daardoor mogelijk om extra lange voorwerpen te laden.
In de Econetic-versie blijft het normverbruik beperkt tot 4 l/100 km wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 105 g/km.
Tijdens de verkiezing ondervond de nieuwe Ford Transit Connect maar weinig concurrentie. De tweede plaats ging naar de Mercedes Sprinter, terwijl de derde plaats werd ingenomen door de Renault Kangoo. Deze twee modellen zijn eerder geëvolueerde dan volledig nieuwe modellen.  

 
10/09/2013  |  Tony De Mesel
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven