warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  Dossiers > Van and business
 
Fiat Professional: Service voor beroepsmensen

go back print this page     send page by mail     Comments
De naam Fiat Professional slaat op de bedrijfsvoertuigen geproduceerd door de Fiat Group Automobiles SpA. Fiat had al snel begrepen dat het commercialiseren van lichte bedrijfsvoertuigen een apart vak is en beter kan toevertrouwd worden aan beroepsmensen.

Wie een bedrijfswagen beroepshalve aankoopt en gebruikt stelt andere eisen dat de koper van een personenwagen. Vandaar dat Fiat streeft naar een netwerk van professionele steunpunten voor de Fiat bedrijfsvoertuigen. Dat kunnen personenwagendealers zijn, maar vaker ook specialisten in zware bedrijfsvoertuigen. Vandaar dat we Fiat Professional dealers ook vinden bij specialisten als Iveco dealers, Buga (Scania) of de groep Aerts (DAF).

Gespecialiseerd netwerk

“Ons totaal netwerk Fiat Professional telt 103 verkooppunten in de Belux.”, verduidelijkt Luc Gyselen, Brand Country Manager Fiat Professional. “Eenentwintig dealers dragen het statuut Key Dealer.  Deze zijn 100% gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van Fiat Professional voertuigen. Zij hebben een exclusieve verkoper lichte bedrijfsvoertuigen (met gespecialiseerd opleiding), een grote voorraad bestelwagens voor onmiddellijke levering en een naverkoopdienst die beantwoordt aan de normen van Fiat Professional. Zes van onze Key Dealers zijn ook truckdealers.”

Deze 21 dealers coveren in het totaal 35 verkoop- en servicepunten. Daarnaast zijn er nog 23 Fiat Professional distributeurs en 45 wederverkopers.
“De selectie van nieuwe steunpunten gebeurt op basis van een geomarketingstudie. Deze studie analyseert het potentieel van een sector, de bereikbaarheid en de interessante locaties. Het totaal geeft aan of het noodzakelijk is en of het verantwoord is een distributiepunt te openen of te houden.”

Fiat Professional werkt er aan om zijn positie te verstevigen door zijn uitgebreide netwerk van verkooppunten nog verder uit te bouwen. Op dit moment zijn er meer dan 1400 dealers in Europa en ruim 7500 servicepunten.

Apart merk

Fiat Professional is door de groep Fiat in het leven geroepen in 2007. Het merk Fiat Professional richt zich op de verkoop van de bedrijfswagens die geproduceerd werden door Fiat Group Automobiles SpA. In 1903 zag het eerste bedrijfsvoertuig van Fiat het licht. Sindsdien is de commerciële verkoop steeds belangrijker geworden binnen de activiteiten van de Fiat Groep. Met de oprichting van Iveco verdwenen de zware trucks uit het aanbod en concentreerde Fiat zich op de ontwikkeling, bouw en verkoop van lichte bedrijfsvoertuigen.

Alle voertuigen in het gamma van Fiat Professional werden ontworpen en gebouwd om zo efficiënt mogelijk aan professionele vereisten te beantwoorden.
De wagens van Fiat Professional worden geproduceerd in acht wereldwijd verspreide fabrieken, waaronder de Sevel-vestiging in Val di Sangro, de grootste fabriek van lichte bedrijfswagens in Europa, waar trouwens ook de Ducato geproduceerd wordt. In 2010 rolde het viermiljoenste voertuig er overigens van de band.

Bijstandsdiensten

Naast specialisten in verkoop en advies zijn de Fiat Professional aanbieders ook specialisten in extra diensten. Een heel belangrijke is advies bij de opbouw van een voertuig, maar ook de naverkoopdienst is extra belangrijk. We denken hierbij aan de Ciao Fiat wegbijstand, 24 per dag, 365 dagen per jaar. Via een gratis telefoonnummer zijn de Fiat Professional klanten verzekerd van herstellingen ter plaatse, sleepdiensten, hotelkosten, terugbrengen van passagiers, dienstwagens en levering van originele onderdelen. Met een Extended warranty kan men die garantie en bijstand verlengen met een derde, vierde of vijf jaar tot vijf jaar maximum of 200.000 km.

Voor de vele gebruikers van een Fiat kampeerwagen heeft Fiat Professional bovendien de Fiat Camper Assistance.
Fiat Professional heeft bovendien een netwerk uitgebouwd van verzamel- en vernietigingspunten voor voertuigen die aan het einde van hun economische loopbaan zijn gekomen. Via deze verzamelpunten wordt 85% van het gewicht van een voertuig gerecycled (vanaf 2015 zelfs 95 %).


Het aanbod van Fiat Professional

Fiat heeft een mooi programma lichte bedrijfsvoertuigen met volgende uitvoeringen:
- Ducato: in de versies voor personenvervoer, goederenvervoer en als basis voor ombouw
- Scudo: in de versies voor personenvervoer, goederenvervoer en als basis voor ombouw
- Doblo: in de versie Doblo Cargo, Doblo Combi, Doblo XL en Doblo Work Up
- Fiorino: in de versies bestelwagen en combi
- Strada: pick-up

02/04/2013  |  Hendrik Despiegelaere

Download full article in PDF

go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven