warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Andere leveranciers
 
Febetra neemt Frans rijverbod op de korrel

go back print this page     send page by mail     Comments
Febetra is zwaar teleurgesteld over het feit dat verschillende Franse departementen een totaal rijverbod voor trucks uitvaardigen bij de minste sneeuwval. Door deze rijverboden staan nogal wat Belgische vrachtwagenchauffeurs al sinds maandagavond geblokkeerd op overvolle parkeerplaatsen en op de pechstroken langs de autosnelwegen, waar ze - meestal zonder drank en voedsel - verstoken blijven van alle faciliteiten. De Franse autoriteiten laten de gestrande chauffeurs gewoon over aan hun trieste lot.
 
Febetra kan begrijpen dat er maatregelen genomen moeten worden om de verkeersveiligheid te garanderen, maar oordeelt dat de rijverboden die door de Franse autoriteiten werden uitgevaardigd buiten alle proporties zijn. Diezelfde autoriteiten lijken zich evenmin bewust van de impact die hun beslissingen hebben op de economie in het algemeen en op de transportsector in het bijzonder.
 
Transport en Logistiek Nederland (TLN) is overigens dezelfde mening toegedaan. De federatie verklaart net zo ongerust te zijn voor de Nederlandse transporteurs.
13/03/2013  |  Astrid Huyghe
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven