warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Wetgeving
 
Ecotax tarieven voorzien geen voordeel voor Euro 6!

go back print this page     send page by mail     Comments
Al moet het wetsvoorstel nog in een Koninklijk Besluit worden gegoten en in het Staatsblad gepubliceerd, toch lijkt het erop dat de toekomstige Ecotax-tarieven nieuwe Euro 6-voertuigen slechts een heel klein voordeel zouden opleverentegenover trucks met Euro 5-motor. Tegenover de huidige EEV-motoren zal er helemaal geen voordeel bestaan.
Er staat een voorlopige versie van de tarieven op de website van het ministerie van Transport. Voor een transportcombinatie met 5 assen zal het gemiddelde bedrag 11,9 eurocent per kilometer bedragen voor een EEV- of Euro 6-motor en 13,3 eurocent per kilometer voor een Euro 5-motor.
Een erg klein verschil dat niet bepaald zal aanzetten tot het massaal aankopen van Euro 6-voertuigen voor ze verplicht worden.
Elektrische voertuigen daarentegen zullen een groter prijsvoordeel (-40%) krijgen. Het is wel jammer dat er voor de andere, alternatieve aandrijfsystemen (hybride, gas, dubbele aandrijving) geen identiek prijsvoordeel wordt toegekend. Zij worden ondergebracht in dezelfde categorieën als de EEV-motoren, niettegenstaande hun aankoopprijs beduidend hoger ligt.
30/01/2013  |  Claude Yvens
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven