warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Wetgeving
 
Ecotax: "De eerste bedrijven die over een OBU moeten beschikken, zullen slechts een maand hebben om zich voor te bereide

go back print this page     send page by mail     Comments
De FNTR uit forse kritiek op het invoeringsproces van de Ecotax in Frankrijk. "De achterstand loopt op", verzekert de federatie. "Een achterstand die zorgt voor een wel heel bepaald probleem, aangezien de homologatie van de OBU's een voorwaarde is voor het in voege treden van de heffing. Volgens de beschikbare informatie zal de fase van de registratie van de bedrijven niet voor begin juli aanvangen. De beschikbaarheid van de boxen moet in het beste geval niet verwacht worden voor midden augustus.
Daardoor zullen transportbedrijven amper een maand de tijd hebben om zich voor te bereiden op de komst van de vrachtwagentaks, voor met name de uitrusting van de voertuigen en de opleiding van het personeel.
Deze agenda is irrealistisch. En onverenigbaar met de realiteit van een bedrijf. Aanpassingen zijn op zijn minst noodzakelijk. Het kan niet de bedoeling zijn dat een bedrijf de gevolgen van gebreken en achterstanden moet dragen.
14/06/2013  |  Astrid Huyghe
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven