warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  Dossiers > Vlootbeheer
 
David Wild: "Wij investeren veel om de betalingen met tankkaarten te beveiligen."

go back print this page     send page by mail     Comments
T&B: Hoe erg is het gesteld met de fraude met tankkaarten?
DW: In vergelijking met bankkaarten valt het allemaal goed mee, maar de transportsector vormt een serieus probleem. We zijn ons daarvan bewust en werken daar heel erg aan.

T&B: Wat zijn de voornaamste soorten fraude?
DW: Er zijn de klassieke gevallen van diefstal van een kaart, met of zonder inbraak in het voertuig, daarnaast zijn er ook nog de pogingen om de gegevens van een kaart te kopiëren en tot slot de gevallen waarbij een chauffeur en een personeelslid van een bepaald station onder één hoedje spelen.

T&B: Wat voor maatregelen hebt u onlangs genomen om de veiligheid van uw kaart te verhogen?
DW: Wij hebben vooral gewerkt aan een autorisatieplatform van online transacties, waardoor wij alle transacties in het oog kunnen houden en onze klanten verwittigen eens zich een feit voordoet. Dat kan bijvoorbeeld een overschrijding van een gebruikelijk bedrag zijn of een abnormale frequentie waarmee de kaart gebruikt wordt.

T&B: Vormt de chauffeur vaak niet de zwakke schakel?
DW: Het is één van de factoren, maar niet de enige en zeker niet de voornaamste. U mag niet vergeten dat brandstofdiefstal vandaag soms het werk is van georganiseerde bendes. Maar het is een feit dat de chauffeur soms medeplichtig is, wanneer het gaat om het kopiëren van de magneetstrip van een kaart. De fraudeurs hebben immers de PIN-code van de kaart nodig.

T&B: Hoe komt het dat het niet mogelijk is een station uit te sluiten van het toegelaten netwerk, wanneer blijkt dat er daar sprake is van herhaaldelijke fraude?
DW: Dat ligt delicaat. In het merendeel van de gevallen slagen we erin een individu te identificeren, die we kunnen linken aan de fraude. Omdat de fraude zich bijvoorbeeld altijd voordoet tijdens dezelfde 'shift'. Eens dat individu wordt geïsoleerd, wordt het station opnieuw veilig.


10/02/2014  |  Claude Yvens
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven