warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Truck
 
DAF Vlaanderen klaar voor Euro 6

go back print this page     send page by mail     Comments
De DAF Vlaanderen fabriek in Westerlo, die cabines en assen produceert, is klaar voor de Euro 6-norm. De fabriek produceert op dit moment - en dat voor een periode die op dit moment nog niet vastligt - cabines van het oude Euro 5-gamma en van de nieuwe CF en XF Euro 6-gamma's. De fabriek werd daarvoor gereorganiseerd, zodat deze dubbele stroom in goede banen kan worden geleid. Dat gebeurde door enkele uitbreidingen en de aanpassing van een honderdtal werkposten.
De fabriek in Westerlo produceert vandaag 178 cabines en 430 assen per dag. Dat is mogelijk door het werken met een nachtploeg te beperken tot de spuitafdeling. De fabriek is daarmee nog ver verwijderd van zijn totale productiecapaciteit, die op 250 cabines - en in de piekperiode van begin 2008 zelfs 275 eenheden - ligt, maar fabrieksdirecteur Marc Beets meent dat de fabriek goed door de crisis is gekomen: "Toen de productie op het dieptepunt van de crisis in 2009 terugviel tot 70 cabines per dag, hebben we dat opgevangen door de tijdelijke contracten terug te schroeven. Wij opteerden toen bewust om zoveel mogelijk mensen in dienst te houden. Daardoor konden we de knowhow in huis houden, die ons van pas zal komen wanneer de economie herneemt."
De DAF Vlaanderen fabriek profiteert rechtstreeks van de voortdurende vooruitgang van de marktaandelen van DAF in Europa, die als een katalysator werkt op de algemene achteruitgang van de markt.
08/05/2013  |  Claude Yvens
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven