warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Wetgeving
 
Commissie Mobiliteit en Openbare Werken Vlaams parlement keurt ecocombidecreet goed

go back print this page     send page by mail     Comments
Het decreet, dat de wettelijke basis moet vormen voor het gebruik van ecocombi's op Vlaamse wegen, werd deze week donderdag goedgekeurd in de Commissie Mobiliteit en Openbare Werken van het Vlaams parlement. Dit is een grote stap in de goede richting in het ecocombidossier.
 
De volgende etappe wordt genomen tijdens de plenaire zitting van het Vlaams parlement, die in de volgende weken plaats zal vinden. De uitvoeringsbesluiten moeten daarna in het Belgisch Staatblad verschijnen. Iets wat waarschijnlijk zal gebeuren in het eerde deel van de lente. Daarna kunnen vervoerders, die ecocombi's willen gebruiken, hun formele aanvraag voorleggen aan de regering. Deze aanvragen kunnen tijdens de zomer van 2013 ingediend worden.
 
De goedkeuring van het decreet afgelopen donderdag is in elk geval goed nieuws voor de transportfederaties. "Dit is een erg belangrijke formele stap in het dossier van de ecocombi's", onderstreept Lode Verkinderen, secretaris-generaal van Transport & Logistiek Vlaanderen. "De belangrijkste politieke horde is daarmee genomen. Parallel hiermee heeft Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits onlangs in het Vlaams parlement verklaard dat de eerste ecocombi's ten laatste tegen 1 juli 2014 zullen rijden. Er moeten nog enkele stappen gezet worden in dit dossier, maar we kunnen bevestigen dat het vlot in de goede richting evolueert", aldus nog Lode Verkinderen.
 
Febetra van zijn kant is verheugd dat de Vlaamse regering de innovatie in de transportsector ondersteunt. De federatie hoopt dat een pilootproject ook in Wallonië weldra het daglicht zal zien.
01/03/2013  |  Astrid Huyghe
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven