warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Truck
 
Anders Nielsen, CEO MAN Truck & Bus AG over MAN... en Scania

go back print this page     send page by mail     Comments
Tijdens de driving experience van de nieuwe MAN Euro 6 trucks hadden we het genoegen van een gesprek met Anders Nielsen, CEO van MAN Truck & Bus AG.

T&B: Kijkt MAN ook buiten de grenzen nu de Europese markt stagneert?

Anders Nielsen: Uiteraard. MAN is een wereldconcern, waarbij we momenteel zeer actief zijn op de Latijns-Amerikaanse markt. Daarnaast sloten we een akkoord af met Sany dat ons ook nieuwe kansen geeft om op de Chinese markt te groeien. Anderzijds richten we onze productie steeds meer op export buiten Europa. Nu al bedraagt het exportquota 35 % van onze productie. Dat willen we verder opvoeren tot 50 %.

T&B: Welke markten worden daarbij geviseerd?

Anders Nielsen: Ik noemde al China, maar we willen ook groeien op markten als Rusland en Azië. Rusland is bijzonder veelbelovend.

T&B: Krijgen we een verdere toenadering van MAN en Scania onder de leiding van Volkswagen?

Anders Nielsen: Het is mijn overtuiging dat MAN en Scania altijd compleet aparte en onafhankelijke merken moeten blijven. Ze richten zich tot een andere klantengroep en hebben een ander imago. Dat imago wordt in de eerste plaats bepaald door de cabine en de motor. Zowel MAN als Scania zullen dus altijd hun eigen cabines en motoren, die hun imago bepalen, behouden. Voordelen op gebied van samenwerking moeten eerder gezocht worden op research, ontwikkeling van bepaalde componenten, gezamenlijke inkoop en dergelijke

.T&B: Er komt du geen gemeenschappelijk netwerk of dealers waar zowel MAN als Scania producten verdeeld worden?

Anders Nielsen: Dat zou niet interessant zijn. Eén en één optellen geeft niet altijd twee, daar kunnen ze bij de concurrentie van meespreken. MAN en Scania blijven parallel in de markt staan, als gezonde concurrenten.

T&B: Gaat MAN een kleiner model vrachtwagen ontwikkelen om de kloof met de Crafter van Volkswagen te dichten?

Anders Nielsen: In Europa komt er beslist geen kleine MAN in het segment van 3500 tot 5000 kg. Hier geeft de klant de voorkeur aan grote bestelwagens of afgeleiden daarvan en die markt kan de Crafter perfect invullen. Voor exportmarkten zit de kans er wel in dat er een kleine vrachtwagen komt en wellicht kan die samen met Volkswagen ontwikkeld worden en onder beide merknamen verdeeld worden. In exportlanden is de robuustheid veel belangrijker door systematische overbelading en dan is een kleiner bedrijfsvoertuig met stoere trucktechniek een voordeel. In Europa is daar geen markt voor.

Kort portret

Anders Nielsen werd geboren op 18 december 1962 in Sundbyberg, Zweden. Hij studeerde industriële economie aan het Linköping Institute of Technology. Daarna begon hij in 1987 bij Scania AB in Zweden en werd in 1995 plant managemer van de versnellingsbakfabriek in Sibbhult. In 1997 werd hij manager van de Scania Oskarshamn fabriek in Sweden.In 2002 werd Anders Nielsen benoemd tot Technical Director bij Scania Latin America in Brazilië.
Bij zijn terugkeer in Zweden werd hij verantwoordelijk voor de chassis en cabine productie bij Scania en werd hij tevens Senior Vice President. In 2010 werd hij benoemd tot de Executive Board van Scania AB, verantwoordelijk voor productie en logistiek. Sinds 1 september 2012 is Anders Nielsen de Chief Executive Officer van MAN Truck & Bus AG.
11/04/2013  |  Hendrik Despiegelaere
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven