warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Wetgeving
 
"Rampzalige start" uitreiking Eurovignetten door Waals Gewest volgens UPTR

go back print this page     send page by mail     Comments
Als gevolg van de overdracht van bevoegdheden van het federaal niveau naar de gewesten heeft het Waals Gewest het beheer van de wegentaks en het Eurovignet sinds 1 januari 2014 in eigen handen genomen.
 
UPTR, dat zich ervan bewust is dat de lancering van een nieuw computersysteem haast onvermijdelijk tot 'kinderziekten' leidt, kaart echter toch een aantal belangrijke problemen aan:
1) De onmogelijkheid om via het internet op de dag zelf een Eurovignet te verkrijgen voor de vrachtwagen(s), die de vervoerders in het verkeer willen brengen.
2) Het is moeilijk om een antwoord te krijgen van het "Call Center" (081/330.001).
3) Het is moeilijk om een antwoord te krijgen op de e-mails die men stuurt naar het contactadres info.fiscalite.vehicule@spw.wallonie.be
 
UPTR stelt daarom een aantal aanpassingen aan het systeem voor:
> Het online plaatsen van een formulier van het type "Terugbetaling 1/12 of 2/12 voor inactiviteit" + "Terugbetaling 1/12 of 2/12 in het geval van gebruik van het MAUT-wegennet in Duitsland" op de site.
> De mogelijkheid om het Eurovignet onmiddellijk elektronisch te betalen (via bancontact), in alle zogenaamde "Espace Wallonie" en niet enkel in Jambes en Eupen".
> De opening van een "Espace Wallonie" in Doornik.
 
UPTR heeft op woensdag 22 januari het kabinet van minister André Antoine opnieuw over dit onderwerp geïnterpelleerd en beklaagt zich over het systeem dat momenteel van kracht is. De federatie hoopt om een snelle aanpassing.
23/01/2014  |  Astrid Huyghe
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven