warehouse_and_logistics
FR - NL Home >  News > Wetgeving
 
6,3% van de chauffeurs belt niet handenvrij!

go back print this page     send page by mail     Comments
Uit een recente enquête van IBSR blijkt dat het vooral professionele chauffeurs zijn die hun GSM niet handenvrij gebruiken tijdens het rijden. 6,3% van hen bleek zich bij een telling op 156 verschillende plaatsen op die manier te laten afleiden. Cijfers die de afleiding achter het stuur, een nog altijd toenemend fenomeen, extra in de verf zetten.
 
Transport en Logistiek Vlaanderen heeft op deze cijfers gereageerd door enerzijds te erkennen dat het wegvervoer een beroep is waarbij communicatie met de chauffeurs onontbeerlijk is. Tegelijk wijst het erop dat bij dit soort communicatie de boordcomputer een belangrijke oplossing biedt. TLV roept de vakbonden dan ook op om zijn respectievelijke leden bewust te maken van het probleem, zodat zij het gebruik van de GSM bij het rijden zouden ontraden.
 
Men voegt er meteen aan toe dat een handenvrije kit, net zo min als een boordcomputer alle problemen kan oplossen. De analyse van de dossiers die ingediend werden in het kader van de Truck Safety Award toont trouwens aan dat meer en meer bedrijven de dispatching betrekken bij de strijd tegen deze afleidingen achter het stuur. Zo hebben zij al de instructie gekregen geen boodschappen meer te versturen naar chauffeurs die aan het rijden zijn of te wachten tot de chauffeur expliciet aangeeft dat hij gestopt is en dus gecontacteerd kan worden.
23/01/2014  |  Claude Yvens
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven